ˆ

Ogłoszenia

Szczegóły informacji

Oferta Lubuskiego Stowarzyszenia Pomocy Szkole, Koła „Przyjaciele Gastronomika” przy Zespole Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej – Karamać w Gorzowie Wlkp.

Informacja ogłoszona dnia 2017-05-12 14:07:32 przez Małgorzata Rycielska, informacja należąca do archiwum

Akapit nr 1 - brak tytułu

Kwotę 3 000,00 złotych otrzyma Lubuskie Stowarzyszenie Pomocy Szkole Koło „Przyjaciele Gastronomika” przy Zespole Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej – Karamać w Gorzowie Wlkp. Decyzję o przyznaniu małego grantu Zarząd Województwa Lubuskiego podjął 12 maja br. Pieniądze organizacja przeznaczy na realizację zadania pn. „Festiwal Lubuskich Smaków” w dniach 5 czerwca – 7 lipca br.
 
W ramach Festiwalu planuje się przeprowadzenie pokazów nowoczesnych technik kulinarnych z wykorzystaniem produktów regionalnych pogranicza, prelekcji dotyczących jakości surowców, sposobu ich przetwarzania i zalet tradycyjnych receptur, wywiadów z osobowościami branży gastronomicznej regionu, promocji projektu „Złap rybkę w Lubuskiem”. Przygotowana zostanie ekspozycja produktów regionalnych, w tym potraw i wyrobów z ryb z lubuskich jezior oraz zaplanowany jest drobny poczęstunek potraw regionalnych dla uczestników wydarzenia. Zwieńczeniem Festiwalu będzie finał V Konkursu Gastronomicznego adresowanego do uczniów szkół kształcących się w zawodach branży gastronomicznej.

Załączniki

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację:
Podmiot udostępniający informację:
Urząd Marszałkowski
Osoba, która wytworzyła informację:
Osoba, która wytworzyla informację:
Małgorzata Rycielska
Data wytworzenia informacji:
Data wytworzenia informacji:
2017-05-12
Osoba, która odpowiada za treść:
Osoba, która odpowiada za treść:
Zbyszek Zaborowski
Data wprowadzenia do BIP
Data wprowadzenia do BIP
2017-05-12 14:03:00
Wprowadził informację do BIP:
Wprowadził informację do BIP:
Data udostępnienia informacji:
Data udostępnienia informacji:
2017-05-12 14:07:32
Osoba, która zmieniła informację:
Osoba, która zmieniła informację:
Data ostatniej zmiany:
Data ostatniej zmiany:
2018-02-15 12:20:19
Artykuł był wyświetlony:
Artykuł był wyświetlony:
1040 raz(y)